Adres:  Prunuslaan 11 - 1185 KS  AMSTELVEEN - Telefoon: 020 4713344 - mail@carolienharrems.nl


Disclaim er

disclaimer

Terwijl ik dit schrijf is het grootste deel van Amstelveen reeds in diepe rust. Bij mij is de rust ver te zoeken. Fluks wilde ik het draaiboek maken voor mijn uitvaart van morgen en tegelijkertijd even de CD’s testen. Multi-tasking zoals dat zo mooi heet. Wij vrouwen schijnen er vrij goed in te zijn. Ik misschien wel, mijn computer raakte er danig van slag van. Terwijl ik zat te wachten op ‘Sterren aan de hemel’ van Frans Bauer kwam er slechts een flauw schurend geluid uit mijn laptop. CD vastgelopen. Op het knopje ‘werp uit’ gedrukt, nog eens gedrukt, harder gedrukt, heel driftig op gedrukt, maar er gebeurde helemaal niets!


Terwijl ik op een andere computer de CD van Johnny Jordaan testte viel het kwartje. De CD die nu opgeslokt is door mijn laptop is een gebrande CD. Johnny Jordaan staat op een originele CD. Gebrande CD’s geven heel vaak ellende. Families zijn daar slechts met moeite van te overtuigen. “Hij doet het altijd” wordt mij dan door de technische man van de familie toevertrouwd alsof het om iets heel anders dan een CD gaat. Maar gebrande CD’s doen het dus gewoon heel vaak niet. Of ze doen raar.


Vorig jaar nog kreeg ik onbedoeld een muzikale fruitmand voorgeschoteld. In plaats van de zorgvuldig uitgezochte liedjes in de goede volgorde werd het een wilde mengeling van nummers die of helemaal niet of op een ander moment gespeeld moest worden. De familie blauw van het lachen; de overledene was zelf (ook?) wat chaotisch, dus het klopte wel. De man van de muziekkamer welhaast aan het hyperventileren en mijn bloeddruk liep heel fors op.


Frans Bauer is gelukkig reuze populair en het crematorium heeft Frans ook zelf op CD staan. Dat is een meevaller voor de uitvaart. Ik ben met deze permanente gast in mijn laptop wat minder content.


Ik ben bekeerd. Voortaan ga ik strenger optreden: ban de gebrande CD. Ik wil alleen nog maar origineel. Buma Stemra zal blij met me zijn. De heren en dames van de diverse muziekkamers ook, wat die kennen dit euvel nog veel beter.


Juli 2009

Carolien Harrems

Maestro, musica!