Voor overlijden dag en nacht

020 4713344

Adres:  Prunuslaan 11 - 1185 KS  AMSTELVEEN - Telefoon: 020 4713344 - mail@carolienharrems.nl


sinds 2002

Begraafplaatsen en crematoria

De Nieuwe Ooster

Zorgvlied

Buitenveldert

Disclaimer

disclaimer

Hoe werk ik

In de meeste gevallen word ik gebeld door een van de nabestaanden als iemand is overleden. Afhankelijk van het tijdstip waarop iemand belt en de situatie kom ik of zo snel mogelijk naar de plaats van het overlijden of maken we een afspraak wanneer en waar we elkaar ontmoeten.


Er zijn drie tot zes dagen na het overlijden om de uitvaart te regelen. Die dagen gaan we benutten om een passend afscheid voor te bereiden. De eerste dag wordt de overledene verzorgd en thuis opgebaard of over gebracht naar een uitvaartcentrum naar keuze.


Ook maken we dan het raamwerk voor de uitvaart; Begraven of cremeren, op welke locatie, op welke dag en op welk tijdstip. De dagen daarna gebruiken we verdere details en de invulling van het afscheid.


Ik luister, denk met jullie mee, doe suggesties en geef advies.


Het uitgangspunt is altijd: wie was de overledene, wie zijn de nabestaanden en wat past het beste bij deze persoon, deze familie en/of deze vrienden. Ik probeer iedereen die betrokken is ruimte te geven, om in harmonie, op zijn of haar manier afscheid te nemen.


Lezingen, columns, workshops

Over sterven, dood en rouw doen soms – uit onwetendheid - indianenverhalen de ronde. Ik vind het leuk om voorlichting te geven, vragen te beantwoorden, mee te denken en desgevraagd advies te geven. Bel of mail gerust om een lezing te boeken, een column te laten schrijven of om een workshop te organiseren. Dit kan ook voor (lagere en middelbare) scholen en opleidingen.