Voor overlijden dag en nacht

020 4713344

Adres:  Prunuslaan 11 - 1185 KS  AMSTELVEEN - Telefoon: 020 4713344 - mail@carolienharrems.nl


sinds 2002

Begraafplaatsen en crematoria

De Nieuwe Ooster

Zorgvlied

Buitenveldert

Disclaimer

disclaimer

Ik ben Carolien Harrems, ik ben zelfstandig uitvaartverzorgster in

Amstelveen, Amsterdam en omstreken, schrijf columns en boeken over sterven, uitvaart en rouwverwerking.


Mijn werk is het liefdevol zorgen voor mensen die gestorven zijn en het liefdevol verzorgen van de mensen die achterblijven. Mijn werk doe ik met toewijding en compassie. Ik vind het fijn om te luisteren naar wat belangrijk was voor de overledene en is voor de nabestaanden.


In de dagen tussen sterven en de uitvaart (en steeds vaker daarvoor al) denk ik mee om een zo passend mogelijk afscheid vorm te geven. Een afscheid dat passend is bij de overledene, de nabestaanden (dat zijn meestal de levenspartner, kinderen en/of familie, maar kunnen ook vrienden of andere relaties zijn) en de portemonnee.


In 2001 heb ik het diploma Uitvaartondernemer bij de Stivu gehaald. In 2003 heb ik de opleiding stervensbegeleiding bij het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding afgerond. In 2005 heb ik de opleiding Omgaan met Verlies van het Expertisecentrum Omgaan met Verlies/In de Wolken met goed gevolg doorlopen.


In 2005 werd het boek ‘Schaduwweduwe. Passie en pijn van de minnares’ (ISBN 90 259 5547 9, niet meer verkrijgbaar) over rouwverwerking bij niet-erkende verliezen gepubliceerd.


Het boek ‘De uitvaartplanner’ (ISBN 97890215 5261 3) werd in 2012

Gepubliceerd. De uitvaartplanner is verkrijgbaar/bestelbaar bij de gerenommeerde boekwinkel of via bol.com


Mensen met wie ik werk vinden dat ik goed kan luisteren, ideeën concreet kan maken, rustig op de achtergrond, zo nodig doortastend op de voorgrond, competent en prettig in de omgang ben.

Wie ben ik