Voor overlijden dag en nacht

020 4713344

Adres:  Prunuslaan 11 - 1185 KS  AMSTELVEEN - Telefoon: 020 4713344 - mail@carolienharrems.nl


sinds 2002

Begraafplaatsen en crematoria

De Nieuwe Ooster

Zorgvlied

Buitenveldert

Disclaimer

disclaimer

Voorgesprek


Het kan rust geven en/of vragen beantwoorden om al voor overlijden een gesprek met mij te hebben over de mogelijkheden en de kosten van een uitvaart van jezelf of van een dierbare. Zo kan het helpen als we de voor- en nadelen van bepaalde keuzes doornemen. Bijvoorbeeld begraven of cremeren, in besloten kring of juist niet wat de invloed daarvan is op de kosten. Ook kunnen we het hebben over de financiering van de uitvaart. Wat zou in jouw geval het voordeligst zijn; sparen, verzekeren of een deposito.

Een voorgesprek is ook een kennismaking. Vaak is het prettig als een bekend gezicht binnenkomt op het kwetsbare moment als er net iemand is overleden. Ik begeleid een uitvaart altijd helemaal van voorgesprek tot na de uitvaart, waardoor niet elke dag een nieuw gezicht over de vloer komt en de sfeer die we opbouwen niet verstoord wordt.

Afscheid nemen gaat aan het hart en er over praten kan je ruimte geven om vragen, verlangens en angsten te bespreken. Zo’n gesprek kan als je weet dat jij of een dierbare op korte termijn zult overlijden. Maar ook bij leven en welzijn van jou, van een dierbare zoals een ouder, partner of kind kan een gesprek al veel rust geven en spanning wegnemen. Zodat als het sterven dichtbij komt alle aandacht bij het hart kan zijn, omdat de dingen die geregeld moeten worden besproken zijn.

Na afloop maak ik een verslag van het besprokene en een begroting en stuur die toe. De beschreven wensen kunnen altijd gewijzigd worden en de begroting aangepast. Een kopie van het verslag en de begroting bewaar ik natuurlijk zelf ook.


Een gesprek met mij is kosteloos en vrijblijvend.