Voor overlijden dag en nacht

020 4713344

Adres:  Prunuslaan 11 - 1185 KS  AMSTELVEEN - Telefoon: 020 4713344 - mail@carolienharrems.nl


sinds 2002

Begraafplaatsen en crematoria

De Nieuwe Ooster

Zorgvlied

Buitenveldert

Disclaimer

disclaimer

Verzekering

Bij elke uitvaartverzekering ben je vrij in het kiezen van de uitvaartverzorger. Bij sommige naturaverzekeringen heeft dit gevolgen voor het uit te keren bedragen. Om niet voor verrassingen te komen te staan, is het verstandig al voor het overlijden van de verzekerde contact op te nemen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag er uitgekeerd wordt voor de kosten van de uitvaart of (indien van toepassing) welke diensten er vergoed worden, als er voor een andere uitvaartverzorger wordt gekozen dan vermeld staat op de polis. Voor een juiste vergelijking is het eveneens verstandig te informeren wat er precies verzekerd is bij de naturaverzekering. De bij te betalen bedragen kunnen soms erg oplopen als de uitvaartwensen flink afwijken van de verzekerde diensten. Daardoor kan het goedkoper zijn om een andere uitvaartverzorger te kiezen.


Ook een groot aantal verwachte gasten kan een forse bijbetaling op de naturaverzekering betekenen. Niet alleen de prijs is belangrijk. Ook het serviceniveau is belangrijk. Het eerste telefoongesprek is het visitekaartje van de uitvaartverzorger. Schroom niet om te bellen met vragen of voor advies. De wijze van antwoorden geeft vaak meer informatie dan het antwoord zelf.

Voor meer informatie over uitvaartverzekeringen en kosten van een uitvaart kun je “De Uitvaartplanner” ter hand nemen. (Te verkrijgen in de boekhandel, ISBN 9788 90 215 5261 3 € 14,99.)


Nuvema Uitvaartverzekeringen “prima keus”


Vanzelfsprekend streef ik er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene en de wensen van de nabestaanden zijn hierbij heel belangrijk.


De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen. Ook het lokale prijsniveau speelt hierbij een rol. Een uitvaart in Amsterdam en omstreken verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in bijvoorbeeld Overijssel.


Ik onderken het belang van dat je hebt om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van de uitvaart te dekken.


Lokale prijzen

Om deze doelstelling te bereiken geef ik elk jaar de lokale prijzen van Amsterdam en omstreken door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit de regio Amsterdam e.o. worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een op maat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen en de lokale kosten.


Premie uitvaartverzekering berekenen

Bij Nuvema kun je, net als bij vele andere partijen op internet, de premie berekenen. De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2012 te letten op zaken als de looptijd, soort uitvaartverzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de te betalen premie. De natura verzekering van uitvaartverzekeraar Nuvema noemde ze hierbij “een prima keus”.